翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

健身室有待改善
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容

發表發表於: 星期五 五月 05, 2006 9:38 pm    文章主題: 健身室有待改善 引言回覆

近幾次到健身室運動,水机都無水,我在健身室超過一個半小時,都無職工換水,直致我離開club house, 我到reception取回smart card時耍同staff講,這情況經常有。我建議健身室裝部內線電話,除換水小事外,一旦有其它事都可以通知reception staff幫手,因為不是人人都有帶手机入健身室。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
OVER

發表發表於: 星期一 五月 08, 2006 12:02 am    文章主題: Re: 健身室有待改善 引言回覆

1000001432 寫到:
近幾次到健身室運動,水机都無水,我在健身室超過一個半小時,都無職工換水,直致我離開club house, 我到reception取回smart card時耍同staff講,這情況經常有。我建議健身室裝部內線電話,除換水小事外,一旦有其它事都可以通知reception staff幫手,因為不是人人都有帶手机入健身室。

同意,可惜就算有帶手机,都要先知會所電話NUMBER,因在GYM ROOM到處都發現不到達會所電話NUMBER(連NOTICE都無會所電話NUMBER) Crying or Very sad
回頂端
So

發表發表於: 星期一 五月 08, 2006 4:30 pm    文章主題: 引言回覆

咁咪死了在 GYM room 都無人知 Shocked
回頂端
Luca

發表發表於: 星期一 五月 08, 2006 7:29 pm    文章主題: 引言回覆

其實我想問MO,現時保安員或會所職員會大約相距幾多分鐘巡視健身室一次?
在巡視,見到水機沒水就應叫人去換........ Very Happy

如果巡視時間相距太久,真係有人係健身室唔舒服都唔知,個陣時比人話管理不善而比人Claim就唔好啦..
回頂端
OVER

發表發表於: 星期一 五月 08, 2006 11:57 pm    文章主題: 引言回覆

1000002305 寫到:
其實我想問MO,現時保安員或會所職員會大約相距幾多分鐘巡視健身室一次?
在巡視,見到水機沒水就應叫人去換........ Very Happy

如果巡視時間相距太久,真係有人係健身室唔舒服都唔知,個陣時比人話管理不善而比人Claim就唔好啦..

好似有閉路電視架,但一定睇唔到水機有無水 Laughing
回頂端
clubadmin

發表發表於: 星期二 五月 09, 2006 9:03 am    文章主題: 引言回覆

多謝你既意見!我地會考慮裝置intercom到會所接待處,方便大家聯絡會所職員,現時我地有閉路電視監察健身室的情況,而且在健身室近門口的牆壁上也有印有會所接待處電話號碼的告示牌。我地會在繁忙時間加強巡察。再次多謝你既意見! Very Happy
回頂端
OVER

發表發表於: 星期一 六月 05, 2006 2:32 pm    文章主題: 引言回覆

webmaster 寫到:
多謝你既意見!我地會考慮裝置intercom到會所接待處,方便大家聯絡會所職員,現時我地有閉路電視監察健身室的情況,而且在健身室近門口的牆壁上也有印有會所接待處電話號碼的告示牌。我地會在繁忙時間加強巡察。再次多謝你既意見! Very Happy
照計繁忙時間就算吾加強巡察,如發生意外都會有人知出了意外,因繁忙時間係最繁忙應該係最多人用健身室的
回頂端
OVER

發表發表於: 星期五 六月 30, 2006 11:44 am    文章主題: 引言回覆

近來GYM ROOM多了幾個電話NUMBER啦,方便大家看到 Wink
回頂端
OVER

發表發表於: 星期三 四月 25, 2007 8:38 pm    文章主題: 引言回覆

webmaster 寫到:
想問mo,點解水机仍時時無水?每次都要 call 人上來換o
點解好經常做gym都見有小朋友進入和不用付款可免費做gym的住客,但有閉路電視監察健身室的情況,都不是時時有會所職員注意到和即時跟進o 其實現在我們使吾使比錢做gym 架? 如果係要比錢,mo會否加強pay attention不用付款可免費做gym的住客?否則對付款使用人士不公和少收左費用o
同時,如果有小朋友進入gym room發生意外,又無clubhouse staff監察, who need 負責?
其實點解gym D 設備經常都被不正當使用,另到損毀,你們有否對此問題pay attention 架,每次損毀後有時等數天有時要等數星期買回配件維修,對用都好不方便呀 Crying or Very sad
回頂端
Luca

發表發表於: 星期四 四月 26, 2007 11:14 pm    文章主題: 引言回覆

其實每次做Gym都無人check(因為收左個証),會唔會有人渾水摸魚唔比錢做都唔知,
仲有,成日都見的小朋友入Gym room, 都幾危險

可唔可以改善下管理質素,例如真係擺個人係6樓?
回頂端
So

發表發表於: 星期五 四月 27, 2007 11:10 am    文章主題: 引言回覆

關於不是做GYM 的人走入 GYM room,一係在 GYM room 門加裝一部額外讀咭機啦。或者平平地加個密碼鎖,每日更新密碼一次,比了錢才提供密碼,已可解決問題.......

其實 reception 已加裝水機,GYM room 已不需開放比不是做 GYM 的人仕自由出入。我試過見到一個女人用環保袋裝住三個 1.5L 水樽,入 GYM room 入滿三樽出返去,我有少少質疑就算幫人裝埋,打波洗唔洗每人飲 1.5L 水呀?

迫他們去 reception 隔離裝水,可避免有人濫用食水 Confused
回頂端
OVER

發表發表於: 星期五 四月 27, 2007 11:46 am    文章主題: 引言回覆

brian 寫到:
關於不是做GYM 的人走入 GYM room,一係在 GYM room 門加裝一部額外讀咭機啦。或者平平地加個密碼鎖,每日更新密碼一次,比了錢才提供密碼,已可解決問題.......

其實 reception 已加裝水機,GYM room 已不需開放比不是做 GYM 的人仕自由出入。我試過見到一個女人用環保袋裝住三個 1.5L 水樽,入 GYM room 入滿三樽出返去,我有少少質疑就算幫人裝埋,打波洗唔洗每人飲 1.5L 水呀?

迫他們去 reception 隔離裝水,可避免有人濫用食水 Confused

我次次玩gym都見有大人 or 細路閃入 GYM room裝完水後,有D人會照完鏡就走,有D人會睇完電視先肯走,有D人會入 GYM room跑完步才肯走o Twisted Evil Twisted Evil smt點會有呢D人?
回頂端
Luca

發表發表於: 星期二 五月 08, 2007 7:15 am    文章主題: 引言回覆

JOSES 寫到:

我次次玩gym都見有大人 or 細路閃入 GYM room裝完水後,有D人會照完鏡就走,有D人會睇完電視先肯走,有D人會入 GYM room跑完步才肯走o Twisted Evil Twisted Evil smt點會有呢D人?

其實唔係[呢的人]個個屋苑都有,問題是如果管理得宜的話,[呢的人]根本沒有機會閃入GYM room 做出的呢的行為.
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期二 五月 08, 2007 9:28 am    文章主題: 引言回覆

我們會加強巡查以杜絕有關情況。
回頂端
Luca

發表發表於: 星期四 五月 31, 2007 7:22 am    文章主題: 引言回覆

點解mo你到已經承諾加強巡查個N次,有關問題仍然不斷發生

請不要再欺騙住戶啦,做唔到咪話做唔到,次次講官腔,你唔悶我都悶啦,
請實實在在講一個解決方法(請於業委會議討論吧,明顯加強巡查是無用的)

請不要再黎官腔,我們是不會再受騙的
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟