翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

95A - Minibus poor services
前往頁面 1, 2, 3  下一頁

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 12:48 am    文章主題: 95A - Minibus poor services 引言回覆

Do anyone agee the above subject ? ? Shocked

Service of 95A is extremelly poor, no matter at rush hour or non rush hour, 班次疏樂,只得三部車於non rush hour provide service and 五部車於rush hour provide service, so how can they provide good service to 3個屋園,11座大廈??? 特別在力生廣場那邊等95A, 起碼要等超過30分鐘或更長時間才能上到車 Evil or Very Mad 。Beside do anyone know that why the driver name Mr. Chiu (night shift) alway drive the minibus too slow?? Question 中慢過D學神 Mad

其實只得95A 可以直到ST, 對ST 的升值能力係一個好大障礙,如果ST 有自己黿M車就好D Exclamation
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
So

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 9:00 am    文章主題: Re: 95A - Minibus poor services 引言回覆

Julian Leung 寫到:
特別在力生廣場那邊等95A, 起碼要等超過30分鐘或更長時間才能上到車

我又未試過要等超過30分鐘或以上 Rolling Eyes
寄然等咁耐,不如行路啦,費事益小巴公司 Twisted Evil

我由 MTR 行返 ST 都係 17 mins 左右 Cool
回頂端
怪俠聖寶羅

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 9:10 am    文章主題: 引言回覆

其實如果真係等唔到95A既話...可以試下搭去荃灣中心果架車
班次密好多,搭到去總站,去百佳買完餸,行番過去st好方便
回頂端
So

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 10:46 am    文章主題: 引言回覆

fourbanana 寫到:
其實如果真係等唔到95A既話...可以試下搭去荃灣中心果架車
班次密好多,搭到去總站,去百佳買完R,行番過去st好方便

荃灣中心百佳行返 st 仲遠過由荃威華潤行返 st Rolling Eyes
由荃威華潤行返 st 只需 5 mins
回頂端
Carol

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 2:06 pm    文章主題: 引言回覆

等得太耐可以搭39M港安醫院落,都係行多幾步,唔洗等半個鐘禁耐!
回頂端

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 3:41 pm    文章主題: 引言回覆

咁講法,95A 可有可無,咁走取消95A唔使經ST, 個個行路返ST, ST 樓價計續原地踏步,哈哈 Very Happy
回頂端

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 11:31 pm    文章主題: 引言回覆

Smallom

You are extend to justice in here . You have opinion is right .
回頂端

發表發表於: 星期四 二月 17, 2005 11:37 pm    文章主題: 引言回覆

Smallmo

請注意,ST 未起及入伙之前,95A 都用3-4 部車來載客 - 荃德花園,錦豐園。現在多0左 ST 都係加多1-2 部車,你話佢幾發,做得專線就要做好D,唔係點進步,另外如果佢無錢賺,一定唔做D條專線啦! 話比你地聽,D 個老板以經壟斷晒係荃灣D專線小巴,其實只要係其它線抽調1-2部小巴入95A,咁就一天都光晒啦, 我地唔出聲,唔會比也人話大方,只會比人話.......... Exclamation Exclamation Exclamation 咁麊A務都接受得到 Shocked

其實唔係為我自己,係為ST鵀矰寣A唔信是下來一個公投,睇下有幾多人會滿意95A麊A務 Question Question Question

奇怪 Exclamation 點解客戶服務中心無回應 Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
回頂端
cachow

發表發表於: 星期五 二月 18, 2005 2:03 am    文章主題: 引言回覆

我覺得服務幾差架.
因為我通常十二點至一點搭車.班次疏落得很. 我試過行路去到新領域廣場去髐挩,先有架小巴到.這時我已經行了大半啦. 所以我係st 見唔到有小巴,我就會行落去錦豐園上小巴.因為係st 等下架車,落到去錦豐園又要等..等既時間都無髐Q分鐘啦. 再計埋行車時間.真係同行路無分別.仲要俾$2.3添

我知道小巴公司要賺錢,但服務質素都要注意架.等車咁耐,鬼搭咩.
無理由行路時間=搭車時間
回頂端

發表發表於: 星期五 二月 18, 2005 1:00 pm    文章主題: 引言回覆

咁好彩,你真係與別不同,要買番張六合彩喇,唔緊要,道不同不相為謀,我們會自己爭取,爭取到唔使講多謝喎 Razz Razz

劉德華話齋 - 今時今日咁麊A務太度點得架,
回頂端

發表發表於: 星期五 二月 18, 2005 3:00 pm    文章主題: 引言回覆

雖然我地回歸祖國,但不會學他們 - 得過且過 - 啞忍 Idea
回頂端
Eunice

發表發表於: 星期五 二月 18, 2005 3:56 pm    文章主題: 引言回覆

昨天真是十分例外, 在力生沒有人龍排隊等車, 但這個星期只是昨天是這樣, 好像前日晚十時左右, 我在地鐵等了兩架車才上到, 共等了二十多分鐘, 個司機仲係同一人, 我好懷疑當時只得一架車行駛. (當時力生人龍也很長, 如果唔係有其他原因, 我都會搭巴士).
力生個站近排(除了昨日)人龍很長, 就算有車都冇位, 服務真係差都不得了, 我相信如果坐開小巴的住戶, 都不能接受
回頂端
Rock

發表發表於: 星期五 二月 18, 2005 11:20 pm    文章主題: 引言回覆

Sad 好差又未算~
Crying or Very sad 的而且確, 有一位阿伯開得好慢~
Wink 事實上, 班次於繁忙時間都係唔夠用~(特別夜晚番屋企)
我認為只要肯於繁忙時間, 有架95S特別車專接載去ST的VAN, 咁就應該ok啦~ Laughing
回頂端
EMILY LEUNG

發表發表於: 星期六 二月 19, 2005 1:07 am    文章主題: 引言回覆

Eunice 寫到:
昨天真是十分例外, 在力生沒有人龍排隊等車, 但這個星期只是昨天是這樣, 好像前日晚十時左右, 我在地鐵等了兩架車才上到, 共等了二十多分鐘, 個司機仲係同一人, 我好懷疑當時只得一架車行駛. (當時力生人龍也很長, 如果唔係有其他原因, 我都會搭巴士).
力生個站近排(除了昨日)人龍很長, 就算有車都冇位, 服務真係差都不得了, 我相信如果坐開小巴的住戶, 都不能接受

Bingo !! Give me five !! Yeah Exclamation Exclamation Ask CSADMIN complaint to HKSAR
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期日 二月 20, 2005 9:44 am    文章主題: 引言回覆

客戶服務中心一直密切留意95A小巴之服務班次數目並與95A小巴承辦商保持良好溝通。
客戶服務中心於日前向小巴公司人員反映要求其改善於力新廣場之侯車時間,以縮短乘客之等候時間。小巴公司同時表示會參考有關於非繁忙時間加至4-5部小巴行走之建議,而本中心將繼續監察95A小巴之運作以達至穩定之服務水準。 Arrow
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3  下一頁
1頁(共3頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟