翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

住客會所個網頁速度非常慢

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
cachow

發表發表於: 星期四 五月 12, 2005 10:29 pm    文章主題: 住客會所個網頁速度非常慢 引言回覆

點解等鰲X分鐘都去唔到一版>?<

當我想預約既時候,連選日期都已經係無反應,甚麼broken link.

我記得之前都話個呢個網頁.我唔相信一個網頁如此龜速. 煩請選個另一間公司,我相信俾出面做都係幾千蚊.
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
csadmin

發表發表於: 星期五 五月 13, 2005 5:16 pm    文章主題: 引言回覆

於早前,本中心已聯絡網頁公司有關上述情況,網頁公司現正修改有關網頁程式,預計新程式將於一個月內完成修改及測試,到新版本程式可使用時,本中心再通知各位。
謝!
Very Happy
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期二 五月 31, 2005 6:53 pm    文章主題: 引言回覆

各位好:
網頁公司現正修改網頁程式,預計6月中完成修改及測試及於6月尾可以供各位使用。
謝!  Wink
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期一 七月 04, 2005 11:33 am    文章主題: 引言回覆

各位好:

會所網上訂場系統已於2005年6月22日完成有關系統提昇工程,相信大家都用髐@段時間,希望大家可以對新系統既運作俾禶N見,以便本中心向網頁服務公司反映!

謝! Smile
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期一 七月 04, 2005 10:57 pm    文章主題: 引言回覆

csadmin~
係就係快佐~
但仍然好多bugs, Wink

(成日都出呢句: Crying or Very sad )

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/portal/www/smt/booking/transactionenquiry.php on line 115

(又例如: )

會所設施預訂系統

翠豐臺會所
聯絡人 :
電話號碼 :
電郵地址 :

(??? 完全無資料~ Rolling Eyes )

(部分"公仔"又出唔到~ Wink )

(仲有~ 仲有~)

會員資料

英文姓名:
中文姓名:
電郵地址:
智能咭到期日: 2005-07-04

(智能咭失效???? Rolling Eyes )

Csadmin, 革命仍需努力唷~~~ Laughing Laughing Laughing
csadmin

發表發表於: 星期二 七月 05, 2005 11:17 am    文章主題: 引言回覆

多謝Salvatore既寶貴意見!
Very Happy
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期二 七月 05, 2005 8:25 pm    文章主題: 引言回覆

唔洗客氣~~

今日我玩理英文版~

比中文版更唔掂, 經常出:

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/portal/www/smt/booking/transactionenquiry.php on line 115

仲有, 仲有~~
"麻將" 英文係叫mahjong或mah-jongg而唔係mahjohn!! Sad

"桑拿/蒸汽室"仍舊係中文字~ Confused

革命看來尚未成功,
csadmin同志們仍需努力唷~~~ Laughing Laughing Laughing
So

發表發表於: 星期三 七月 06, 2005 11:28 am    文章主題: 引言回覆

以前靚D 及方便D Sad

1. 求祈填滿個方格就當 N/A,無 graphic 可言,現在寫 web 點會寫得咁差 Confused
2. 以前用一週方式顯示,可方便選擇日子及時間,想 book 的時段如果 N/A 可改其他日期及時段,現在要逐日 click,好麻煩 Evil or Very Mad
3. 試過 book 羽毛球場話有位可選,但當選了 click 入下一畫面又話場地已租用,Refresh 再試過又係咁,唔知是否藍球場 book 了但不能即時 update 羽毛球場那邊 Rolling Eyes
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期六 七月 09, 2005 9:53 am    文章主題: 引言回覆

1.其實我地想個網頁可以簡單d容易d用,所以比以前無咁多公仔及圖案,實用d簡約d麻! Razz
2.原因係顯示一週所loading的時間頗長,而我地亦試過click不同日期後的反應也在一至兩秒間已能顯示出來,效果也不錯呢! Smile
3.如電腦出現場地已租用,即代表場地已租出,所以 閣下需選擇另一個時間。

謝謝brain的寶貴意見! Very Happy
回頂端
cachow

發表發表於: 星期二 七月 12, 2005 12:24 am    文章主題: 引言回覆

我建議不如換個另一個software house 重寫好過.
回頂端
So

發表發表於: 星期三 七月 13, 2005 9:20 am    文章主題: 引言回覆

仍有好多 bug,一個普通 user 都試到,點出得街 Rolling Eyes
現在的 software house 是否業餘的 Question

1. login 後在羽毛球場一欄不可直接選擇日子,一定要先 click 其他場地再 click 返羽毛球場才可以 Sad
2. 唔比人 book 兩節,試過羽毛球場唔比同時選兩節,要確認完一節再 book 第二節,但 tick 時又可選兩節;網球場直頭唔比 book 兩節...... Sad
3. 其實可否在網上顯示埋最近兩天的 book 場情況,有時即興想 book 場,唔洗下下打電話或落會所睇嗎.....其實我都唔明點解唔比在網上 book 48 小時內的場 Rolling Eyes 如果驚人亂咁霸場,可發警告 e-mail 或扣分制, 如果 3 次預訂但無比錢,就一個月內唔比網上預訂設施 (每單位計)
4. 回應第三點,其實在我的預訂記錄內,可否加入取消?有時提早預訂了但可能會取消,或者有 user 漁翁散網般在繁忙時段同一時段選幾樣設施,待朋友選擇,但最終可能只選一樣,便可讓 user 取消返預訂,提早放返個場比其他 user 預訂嗎
Wink
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期三 七月 13, 2005 12:37 pm    文章主題: 引言回覆

謝謝你的寶貴意見!以上的bug,我們已聯絡網頁公司跟進,希望將來大家用得方便些啦! Laughing
回頂端
cachow

發表發表於: 星期四 七月 14, 2005 11:15 pm    文章主題: 引言回覆

我想問下係咪簽咗合約.既然間公司唔點,點解唔換咗去呢? 我覺得個屋苑網站都咁耐時間,整完都係咁. 我自己都係寫program既,點可以寫到咁呀!所以我建議請個另一間.等我有d 希望...
回頂端
So

發表發表於: 星期五 七月 15, 2005 2:43 pm    文章主題: 引言回覆

咁又無需過激,現在的版本在速度上的確有改善 Wink
只是要改到簡單到無得再簡單先改善到 Twisted Evil

其實在技術上有什麼問題呢?
是否因為採用較平的 plan 而令到有所限制呢 Rolling Eyes
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟