翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

問卷調查
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
Eunice

發表發表於: 星期四 一月 20, 2005 2:35 pm    文章主題: 問卷調查 引言回覆

除了預設的選擇, 可否多一個field填其他設施/服務呢?
請問調查後的結果有什麼用途呢?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
salvatore

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 1:18 am    文章主題: 引言回覆

咁又唔好咁講,
csadmin都係想知0下我們想要d咩唧~ Wink

係呢csadmin,
係唔係因為會所係無煮食設計而否決開設小kiosk或tuckshop呢?
仲有仲有~~~
不如順手做埋活動/興趣班調查好嗎~
我好想參加插花班, 烹飪班或羽毛球技術改良班...等等呢~ Razz
salvatore

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 1:20 am    文章主題: 引言回覆

都唔係一定既~ Wink
salvatore

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 1:25 am    文章主題: 引言回覆

其實呢, 我總相信呢到係好多臥虎藏龍既~
不如大家唔好咁浪費大家既才華,
當係交流又好, 當聯絡友誼又好~
開小班興趣組, 一來又不用請貴貴既導師~
都係利用d無人租既會所房間既~
eg. 棋藝切磋組
大家又有得玩~
csadmin

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 11:56 am    文章主題: 引言回覆

客戶服務中心於業主委員會第八次會議已向業主委員會提出試辦球會之友活動,包括:美式桌球會、壁球會及羽毛球會。
而會所現正籌備球會之友活動,將於2月份推出簡介及招募會員,介時請各位踴躍參與。 Laughing
回頂端
Eunice

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 4:28 pm    文章主題: 引言回覆

smallmo 寫到:
調查後的結果 = JUST 調查
是不會做什麼的..

or 會立即add 所有你o地suggest 的東西...
之後斬你o地一頸血.

我覺得可能會係後者 Shocked
好像會所曾搞有關雜誌報章的調查, 後來我再去的時候見到個list增加了很多雜誌, 但最大問題係有"一本便利", 呢本書屢次觸犯《淫褻及不雅物品審裁條例》, 會所反而增加這本書. 我諗可能有人在調查表寫了, 他們就增加了. 但有冇考慮是否適合呢?
回頂端
So

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 4:31 pm    文章主題: 引言回覆

csadmin 寫到:
客戶服務中心於業主委員會第八次會議已向業主委員會提出試辦球會之友活動,包括:美式桌球會、壁球會及羽毛球會。
而會所現正籌備球會之友活動,將於2月份推出簡介及招募會員,介時請各位踴躍參與。 Laughing

大家夾錢當 book 場,找 D 波友互相切磋下無所謂,但唔好搞 D 超貴會費令大家卻步,到時戔又難尾 Wink
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 5:36 pm    文章主題: 引言回覆

會費方面我地幾位同事都正在商量同考慮中,要令參加者覺得值得玩,又要時間適合,又唔可以影響正常租場之人士,亦唔可以對現時繁忙時段之場租收入有太大影響,您地有無高見比我地呀 Question
回頂端
So

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 6:12 pm    文章主題: 引言回覆

如果時間定在星期頭 8:30pm 或 9:00pm 後,固定每星期一次,每次兩小時,相信影響唔會好大,呢個時段唔會太繁忙,又可以就到上班人仕 Wink

會費可按月 (大約 $20) 或年 (大約 $100) 或永久 (大約 $300) 作行政或雜費,任君選擇
而每次出席再作象徵式收費,以羽毛球為例,平時 ($30/hr x 2)/ 4人要 $15,可試收 $5-$10 一次,視乎正式運作的每次出席人數多少再作調整。

但最大問題係控制人數同技術級數 Rolling Eyes
如果人太多,出席等多過打,會唔夠喉;撞o岩人太少又唔好打。
技術高同技術低打又可能出現問題。
另外如果根本自己友夠晒人玩,只係貪平入會玩,到時自己四個人霸住個場,唔受其他人玩亦係另一問題 Rolling Eyes

另外我們仲有網球活動,可搞網球會,網球較少人識打,搞網球會可使更多人認識網球 Cool
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 1:37 am    文章主題: 引言回覆

網球場少人用不如改為羽毛球場啦~ Laughing Laughing Laughing
salvatore

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 1:41 am    文章主題: 引言回覆

噢, 真係可惜~ Sad
So

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 10:22 am    文章主題: 引言回覆

OVER8989 寫到:
不如幾個人約好BOOK 場,可能重經濟

搞會就係希望集中波友,找多 D 對手 Cool

找到o岩腳,自然會平時自己 book,無需次次去會打 Wink
回頂端
So

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 10:27 am    文章主題: 引言回覆

salvatore 寫到:
網球場少人用不如改為羽毛球場啦~ Laughing Laughing Laughing

唔得 Mad
我有打嫁 Confused

同埋羽毛球場要起一座 building,無乜可能會批呢 Laughing
其實明知羽毛球場多人打,劃則時應設計四個場 Twisted Evil
回頂端
So

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 10:33 am    文章主題: 引言回覆

OVER8989 寫到:
唔知可否不charge member fee

member fee 係儲備,必要時用作補貼開支,同埋可確保 D 人真係有興趣 join,而唔係貪便宜,所以應該要有的 Wink

我建議的一百幾十唔過份呢,仲可以逐個月 join,適合好難安排時間人仕 Cool
回頂端
So

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 10:35 am    文章主題: 引言回覆

smallmo 寫到:

幾時又打過???

過埋二月吧,我學人去報渣打 "半" 馬拉松,現在間中要練跑 Wink
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟