翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

csadmin幾時會hold 春季旅行?
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
salvatore

發表發表於: 星期二 一月 25, 2005 11:53 pm    文章主題: 引言回覆

但有無人參加先~ Sad
salvatore

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 12:17 am    文章主題: 引言回覆

平極都要過百啦係話~ Wink
Carol

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 1:30 am    文章主題: 引言回覆

Ocean Park ticket ....you can buy from travel agency, just $160 for adult
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
So

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 9:50 am    文章主題: 引言回覆

搞親都無人去,搞唔成又比人鬧......

其實搞活動/旅行最緊要係超值,如果同自己去差不多,洗乜報你們搞的活動 Question
自己出去報鍾意有乜活動報乜活動,鍾意有乜價錢報乜價錢...

其實 MO 可考慮用會所資金補貼 (反正會所資金都係住戶管理費夾的娛樂費),值以拖低價錢,如果平到自己去都唔得的價錢,自然有人有興趣去 Wink

另外 MO 亦可搞一些唔洗錢的活動,如定期搞行山團、攝影團之類,甚至帶一班人去一塊大空地集體放搖控車,大家研究技術都得,只需參加者自付公共交通費,便可凝聚一班人,將來搞旅行之類活動便容易入手得多,好過而家工作就做了,但次次都難尾收場,簡直浪費人力物力...... Sad
回頂端
Eunice

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 4:35 pm    文章主題: 引言回覆

唔贊成用會所資金補貼, 如果價錢好平, 又有人次次都報唔到名, 咁又會嘈唔公平.......
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 4:55 pm    文章主題: 引言回覆

唔知大家對於「行山團」有無興趣呢 Question 我講果種行山係最少行5-6小時,仲會學埋睇地圖,地點當然係風景優美而又唔係一般人容易去到啦!! Cool
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 4:56 pm    文章主題: 引言回覆

brian 寫到:
搞親都無人去,搞唔成又比人鬧......

我鬧係因為佢要我問開唔開得成先至施施然答覆唧,
況且我問的時候已經係去到舉行前一日既中午傢啦喎~
仲係要BOOK場時順口問~
唔問都唔通知聲~

開唔成我唔覺得係咩一會事,
但服務欠佳呢個的確係事實,
早d通知攪唔成唔得傢咩~
上次尖鼻咀團都早一星期前通知啦~
會所職員其實不單止要早通知參加者開不成之外,
若開成都要早一天打電話提參者出席,
呢d先叫優質服務~ Wink
唔識既話可以去社署攞返本SQS簡介來熟讀啦~

不過, 算會所彭小姐識做, 打電話SAY SORRY~ Wink
但都係我鬧完先來補鑊~ Wink
So

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 5:24 pm    文章主題: 引言回覆

csadmin 寫到:
唔知大家對於「行山團」有無興趣呢 Question 我講果種行山係最少行5-6小時,仲會學埋睇地圖,地點當然係風景優美而又唔係一般人容易去到啦!! Cool

我平時有去開,都係唔洗錢,只需自付公共交通費用 Wink

但最好搞唔洗咁早出發 (9:30am 後 ST 出發),平時已經早起,星期日想啈h D Laughing

同埋因各人體質不同,必須注明難度及適合年紀,最怕 D 小朋友或平時嬌生慣養的人,行一陣或有小小難度就話頂唔順,到時都唔知繼唔繼續行程,而返來又有大把投訴話行死人 Sad
回頂端
So

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 5:33 pm    文章主題: 引言回覆

筲筲,我唔係話你 Wink
只係覺得搞親活動都搞唔成,個搞手付出了努力但得不到回報,真係非常無癮 Sad

一心想報名但報唔到亦會好激氣 (滿額都無咁激氣) Confused
回頂端
So

發表發表於: 星期三 一月 26, 2005 5:43 pm    文章主題: 引言回覆

Eunice 寫到:
唔贊成用會所資金補貼, 如果價錢好平, 又有人次次都報唔到名, 咁又會嘈唔公平.......

無人叫你咁坦白,話明係會所資金補貼,所以咁平 Wink

只要係平 D,無人會研究點解咁平,只會話抵 Cool

況且有時平都未必個個爭住去呢,都要真係有興趣先得嫁 Rolling Eyes
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 1:01 am    文章主題: 引言回覆

csadmin 寫到:

正~呀~~~~~~~~~~~~~~
我同男友第一、二個去報名參加~~ Cool
我提議去荔枝窩或荔枝莊~ Cool
或去東龍島看石刻, bbq及放風箏~ Laughing
salvatore

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 1:17 am    文章主題: 引言回覆

over,
唔係荔枝山莊, 係"荔枝莊"呢~~~
係西貢的呢~

東龍島係細, 但合一家大細玩嘛~ Embarassed
salvatore

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 1:21 am    文章主題: 引言回覆

never mind~ Cool
salvatore

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 1:34 am    文章主題: 引言回覆

csadmin, 容我講多少少意見~
個人覺得攪d老少咸宜為佳,
或係生態團, 或可以有bbq, 放風箏, 吃海觧...等等其他活動,
始終報名人士真係未必係青年人,
好似萬宜水庫咁, 可以用車入又得, 行入去都得既~
我試過坐車入萬宜做field trip, 行又得, 坐車車都得, 真係好正~ Cool
So

發表發表於: 星期四 一月 27, 2005 9:24 am    文章主題: 引言回覆

又有分歧 Laughing

一邊 prefer 真正行山,但要勁行... (吸引唔到一般人仕)
一邊 prefer 舒服,老少咸宜,但可能收費較貴... (吸引唔到熱愛行山人仕)

睇來 CSADMIN 又要傷傷腦筋 Twisted Evil
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟