翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

提升郵遞服務
前往頁面 上一頁  1, 2

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
salvatore

發表發表於: 星期四 四月 21, 2005 9:28 am    文章主題: 引言回覆

我只係要求做個簡單木架, 不會用好多錢~ Sad
salvatore

發表發表於: 星期四 四月 21, 2005 4:35 pm    文章主題: 引言回覆

smallmo 寫到:
SALSAL ..
唔你串你呀. (sorry ^^)
我是說我o地的csadmin 一定會buy 個最貴的回來呀. ^^

我知你唔係話我~ Crying or Very sad
但若果mo唔肯比班管理員幫我們看郵件, 咁呢個係折衷方案嘛~ Sad
tommy

發表發表於: 星期五 四月 22, 2005 11:51 am    文章主題: 引言回覆

OVER8989 寫到:
CSADMIN唔好見我們 ST WEBSITE Twisted Evil 人小小就希負我地唔REPLY呀

csadmin, 其實有好多人睇緊呢個forum架,不過冇乜發言咋.......
成日都唔覆post,用家好冇癮架;就算未知答案/回覆都可以reply下,你都有教你d職員要有禮貌對住客啦............問極都唔睬人,俾d禮貌...呃下post都可以既......... Cool
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
客戶服務中心

發表發表於: 星期六 四月 23, 2005 12:08 pm    文章主題: 引言回覆

其實本屋苑一向都有為業戶提供郵件寄存服務,客戶服務助理收到由郵差交來之郵件後,會擺放於大堂座頭,並會將通知領取郵件通知書投入業戶信箱內,業戶憑該通知書到座頭領會有關郵,而客戶服務助理亦相當樂意提供有關服務。由於決定擺放郵件於座頭是郵差之決定,故客戶服務助理亦不能強行要求郵差作出有關安排,希望各業戶明白。
客戶服務中心不會胡亂用錢,本中心如認為有用的方會進行,再加上大廈用錢超過$3,000元都必須獲得業主會同意方可進行,故各業戶請放心。屋苑由入伙至今,已累積了4佰多萬的盈餘,如客戶服務中心胡亂用錢,亦不會有這麼多的盈餘。希望各業戶相信客戶服務中心,我們是全心全意為大廈服務及採取各項措施以節省大廈開支。
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期六 四月 23, 2005 12:18 pm    文章主題: 引言回覆

siteadmin 寫到:
其實本屋苑一向都有為業戶提供郵件寄存服務,客戶服務助理收到由郵差交來之郵件後,會擺放於大堂座頭,並會將通知領取郵件通知書投入業戶信箱內,業戶憑該通知書到座頭領會有關郵,而客戶服務助理亦相當樂意提供有關服務。由於決定擺放郵件於座頭是郵差之決定,故客戶服務助理亦不能強行要求郵差作出有關安排,希望各業戶明白。

咁你們一於同郵局講, 所有大件既郵包都放在座頭待我們去取好了~ Laughing
(起碼我那個單位係咁做~ Cool )
拜託~ Sad
tommy

發表發表於: 星期四 四月 28, 2005 10:40 am    文章主題: 引言回覆

tommy
引言回覆:
CSADMIN唔好見我們 ST WEBSITE 人小小就希負我地唔REPLY呀

csadmin, 其實有好多人睇緊呢個forum架,不過冇乜發言咋.......
成日都唔覆post,用家好冇癮架;就算未知答案/回覆都可以reply下,你都有教你d職員要有禮貌對住客啦............問極都唔睬人,俾d禮貌...呃下post都可以既.........

我以為以無人看THIS WEBSITE Crying or Very sad

csadmin 多左覆post喎近日...唔錯唔錯...繼續努力...加油努力...加油..... Wink
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期五 六月 24, 2005 8:10 pm    文章主題: 引言回覆

csadmin 寫到:
smallmo 寫到:
佢唔會理你的...
你放棄喇..
or 你take 一把火...
burn 了csadmin 去...

唔好burn 我呀....唔該!
Embarassed
其實客戶服務中心已聯絡郵政署,郵政署表示如信件體積過大,他們會考慮到郵件之重要性而選擇住客前往郵政署提取,這是郵政署對各用家之保障。另外如是海外寄件,他們亦會有以上安排。

csadmin,
都咁耐啦, 請問你們的暫寄存大件郵件服務提昇佐未呢?? Wink
yorknam

發表發表於: 星期六 六月 25, 2005 4:01 pm    文章主題: 引言回覆

Sal Sal~~
佢o地好忙o架.. Confused 最近成日都要處理d候任人士的事務..
放佢一馬啦.. Wink 不如等d麻煩事settle down後..
同業委/法團反映啦..
可能仲work呀 Cool
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期六 六月 25, 2005 11:35 pm    文章主題: 引言回覆

呵呵呵~ 我唔係迫csadmin~
只係問問進展如何唧~ Laughing Laughing Laughing

小女子唔敢對業委/法團有任何既期望囉~ Wink
單係註冊呢單case都攪到咁多風波~
況且人家係"義工"之嘛, 佢地又係住客, 大家平起平坐喎~, 我又點敢開口請佢地幫手唧~ Laughing Laughing Laughing

講到底, 連佢地點聯絡, 我都唔識, 又唔見佢地有咩渠道面對面可以比我同佢地喎~~
so far只見佢地塞d通告入信箱到~ Wink
都係MO溝通渠道多D~ Laughing Laughing Laughing
起碼都叫間中出0下來回應~ Wink
再唔係撥過電話傾0下計又得~ Laughing Laughing Laughing
csadmin

發表發表於: 星期一 六月 27, 2005 6:48 pm    文章主題: 引言回覆

Sal Sal / Yorknam, 多謝您的意見與體諒,實在很感激您們 ~.~

有關對較大郵件代收服務安排如下:

如郵務員轉交之一般較大郵件(如雜誌書刊、印刷品等非貴重物品),大堂服務員均會代收後將領取郵件通知書擺放於住戶郵箱內,住戶可憑通知書向服務員領回有關郵件。

如住戶有特別要求代收其他郵件,可事先通知服務員,待郵務員派送時大堂服務員會代為暫收,對於您們的支持與信賴,我們當然十分樂意協助各位業戶暫收郵件的。 Wink
回頂端
yorknam

發表發表於: 星期一 六月 27, 2005 7:43 pm    文章主題: 引言回覆

salvatore 寫到:
呵呵呵~ 我唔係迫csadmin~
只係問問進展如何唧~ Laughing Laughing Laughing

小女子唔敢對業委/法團有任何既期望囉~ Wink
單係註冊呢單case都攪到咁多風波~
況且人家係"義工"之嘛, 佢地又係住客, 大家平起平坐喎~, 我又點敢開口請佢地幫手唧~ Laughing Laughing Laughing

講到底, 連佢地點聯絡, 我都唔識, 又唔見佢地有咩渠道面對面可以比我同佢地喎~~
so far只見佢地塞d通告入信箱到~ Wink
都係MO溝通渠道多D~ Laughing Laughing Laughing
起碼都叫間中出0下來回應~ Wink
再唔係撥過電話傾0下計又得~ Laughing Laughing Laughing

Sal Sal~~
我認同你的說法..that's why 我之前post up 一個主題:
建議在翠豐臺網頁增設一個與業主委員會的溝通渠道
希望業委們/法團們解答我們的素求及接納我們的意見..
but..no reply Confused
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期一 六月 27, 2005 8:20 pm    文章主題: 引言回覆

係囉~係囉~
都無門路~ Wink
yorknam

發表發表於: 星期二 六月 28, 2005 2:25 am    文章主題: 引言回覆

閉門造車... Rolling Eyes
結果~~演變成而家咁囉~~ Wink
回頂端
yorknam

發表發表於: 星期二 六月 28, 2005 2:31 am    文章主題: 引言回覆

CSADMIN,
繼績努力啦﹗
發揮你o地的小宇宙,
提高服務水平..等其他業戶有目共睹嘛﹗

今日我見到地下大堂張貼左一幅宣傳展板,
好靚呀 Razz 一定花上了很多時間同心機,希望你o地繼績努力啦 Very Happy
我記得聖誕節時大堂的裝飾很美觀,好多住戶叫座叫好,
我o地唔係淨係識投訴o架,做得好一樣會讚。
回頂端
OVER

發表發表於: 星期四 四月 27, 2006 12:24 am    文章主題: 引言回覆

現時大件郵件巳可由大堂保安伐收,以後不用再到POST OFFICE 領大件郵件了,最終都等到郵遞改善的一天了
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2
2頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟