翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

投訴: 有關某些住戶擺放鞋子在門外~
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
cachow

發表發表於: 星期三 九月 01, 2004 12:01 pm    文章主題: 引言回覆

我都係wo.仲加鰲X對鞋添.
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
cachow

發表發表於: 星期三 九月 01, 2004 11:06 pm    文章主題: 引言回覆

5座30樓,日日都無清wo...
都唔知有無follow架
回頂端
黑妹

發表發表於: 星期四 九月 02, 2004 12:01 am    文章主題: my home too 引言回覆

my neighbour also put a carpet(陷阱) outside ar....every time i come back home, nealy will lay on the floor Crying or Very sad
hope the CS will do sth lar..
回頂端
cachow

發表發表於: 星期四 九月 02, 2004 4:10 pm    文章主題: 引言回覆

其實係咪有人清理,我日日都見到wo.
咁之前講咩"嚴厲執行"又係咩一會事呢?
回頂端
cachow

發表發表於: 星期五 九月 03, 2004 10:50 pm    文章主題: 引言回覆

點解都係無人清理呀?
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期六 九月 04, 2004 12:34 pm    文章主題: 引言回覆

在過去4天,分別在31/8/2004、1-2/9/2004及4/9/2004,我們安排保安人員於晚上7:30-10:00到樓層勸籲清理門口擺放雜物。期間有部分業戶表現合,即時收回擺放之物品,亦有部分業戶表示不滿及反對我們採取之措施,但無論如何,我們仍會繼續定期執行上述清理行動。
回頂端
cachow

發表發表於: 星期日 九月 05, 2004 12:22 am    文章主題: 引言回覆

嘜管理處欺善怕惡?大廈公契話唔准架wo.
我層樓好似無合作wo.
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期五 十月 01, 2004 12:56 am    文章主題: 引言回覆

唔出聲一排, d賤人又放臭鞋係門外~ Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
So

發表發表於: 星期六 十月 02, 2004 11:00 am    文章主題: 引言回覆

Admin,

其實係唔係係時侯嚴格執行呢?由八月到現在足兩個月,寬限期乜都夠 Confused
我在我的單位聽過保安員勸唔好放鞋在屋外,佢話人o地都係咁,做乜淨係叫佢,跟住保安員話會叫其他單位,佢先極唔願意咁放回屋內。

最近又係咁,我問保安員,佢話個單位扮無人唔應門 (個單位得一兩個人住,一出街就無鞋,有鞋點會無人 Evil or Very Mad )

我覺得係時侯出通告嚴格執行,以後保安員每次巡樓見到雜物都收起 "代為保管",要物主親自去客戶服務中心領回。用呢個方法,相信唔洗兩個禮拜已可以令問題徹底解決,又可以避免保安員同住客爭執 Wink

我o的朋友o黎探我,都話做乜新樓管理都咁差,搞都o的環境咁 cheap,仲衰過o的舊樓 Crying or Very sad

係咪要搞到住戶間鬥氣,長期放 D 又舊又臭的鞋出門口... (我真係有咁諗過,但做到呢部,管理就真係好失敗 Sad )
回頂端
salvatore

發表發表於: 星期一 十月 04, 2004 9:50 pm    文章主題: 引言回覆

csadmin~ 你見到嗎? 我們一眾住戶不是死的!!

我唔信你們無睇到我們的文章,
如果無, 就係你們失職! Evil or Very Mad
知道左又唔回應, 都係你們失職~ Evil or Very Mad

要何時何年何月先至解決呢個臭鞋問題? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

又比我影到臭鞋相,
匯報日期: 西元2004年09月28日 (週二) 19時08分49秒
今日10月4日你們都未回覆我!!
定係無話想說~ Evil or Very Mad
雖然話有數天係PH,
但至今你們仍未有任何回覆我的意圖,
此舉令本人十分失望 Evil or Very Mad
csadmin

發表發表於: 星期三 十月 06, 2004 9:53 pm    文章主題: 引言回覆

Sorry for late reply of your message in this site.
I have reported to you on 5-10-2004 in the 問 題 匯 報 .
Thank you very much
回頂端
henrymou

發表發表於: 星期五 十月 08, 2004 2:33 pm    文章主題: 引言回覆

想問違反公契的罰則是什麼? 管理公司知道嗎?
回頂端
cachow

發表發表於: 星期五 十月 08, 2004 4:05 pm    文章主題: 引言回覆

客戶服務中心係做洏好..
回頂端
So

發表發表於: 星期五 十月 08, 2004 4:46 pm    文章主題: 引言回覆

其實客戶服務中心都唔知騖乜,明明係一少撮人理虧,階穎黎做只會得罪一少撮野蠻人,但搏到絕大部份守法的住戶掌聲 Cool

我以前住o個度都習慣於張小地o出門口,入屋前印一印鞋底,知道翠豐臺門外唔應該放雜物,我都無放啦。

根本佢o地覺得新樓保安好,無人會偷o野,無謂踩污蹧自己間屋,先放出門口,試下住公屋,邊有人放雜物出門口 Evil or Very Mad
回頂端
So

發表發表於: 星期六 十月 09, 2004 9:11 am    文章主題: 引言回覆

1000006288 寫到:
我都有寫問題匯報,
之前寫了有人跟.
but now 我still see the shoes..
不是地毯,是鞋....

寫問題匯報唔會即時處理,最有效率的做法係見一次打一次落樓下管理處,叫佢o地即時勸喻,再厚面皮的人成日比人"勸喻" 都無癮啦 Laughing
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
2頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟