翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

近來電視接收非常差, 而且有d台畫面停頓, 有冇得改善下?
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
Eddy

發表發表於: 星期二 三月 07, 2006 4:53 pm    文章主題: 近來電視接收非常差, 而且有d台畫面停頓, 有冇得改善下? 引言回覆

如題!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Luca

發表發表於: 星期五 三月 10, 2006 6:57 am    文章主題: 引言回覆

衛星電視全部台都收唔到,幾時修理?
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期一 三月 13, 2006 5:16 pm    文章主題: 引言回覆

有關衛星電視因訊號接收出現故障,我們已安排承辦商進行詳細檢查及維修,並已於3月10日下午修理妥當並恢復正常播放。
就上述情況令大家未能收睇衛星電視我們謹此致歉!!! Wink
回頂端
Eddy

發表發表於: 星期一 三月 13, 2006 10:27 pm    文章主題: 引言回覆

下, 修理好? 唔係化...依家有時都short short地喎...

好似依家...由8點到10:42pm, 華娛有聲冇畫面.....

csadmin....你收左工可能唔知....快d听人來check清楚啦...

另外d本地電視台...接收好差...快d換左條天線or大廈用放大器啦...

我在有線電視大樓公司仔返工..用條魚骨+大廈用放大器都收得好清啦...花費1500, 2000蚊...點解你地唔諗下方法解決問題? 需要我介紹個牌子你用嗎?
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期三 三月 15, 2006 11:16 am    文章主題: 引言回覆

多謝Eddy反映有關意見,我們已再安排承辦商盡快作出檢查。
如個別業戶亦有上述情況可聯絡服務中心,以便取得更多有關資料後以安排保養商到有關樓層/單位檢查及修理。
回頂端
OVER

發表發表於: 星期三 六月 14, 2006 11:54 am    文章主題: 引言回覆

早兩天中央電視台cctv都收吾到 Twisted Evil Twisted Evil
回頂端
Luca

發表發表於: 星期一 六月 26, 2006 8:26 am    文章主題: 引言回覆

星期五收唔到星空台,翠豐資訊台一係收唔到,一係字都睇唔清,完全沒用
回頂端
OVER

發表發表於: 星期一 六月 26, 2006 12:05 pm    文章主題: 引言回覆

1000002305 寫到:
星期五收唔到星空台,翠豐資訊台一係收唔到,一係字都睇唔清,完全沒用

可能電視台要SHIFT WORK Laughing
當有CCTV就無星空台
當有星空台就無CCTV
....... Crying or Very sad
回頂端
Luca

發表發表於: 星期一 六月 26, 2006 1:50 pm    文章主題: 引言回覆

如Over所言,咁維修翠豐資訊台的員工咪24小時停工?最近1個月都未清過
回頂端
Eddy

發表發表於: 星期一 六月 26, 2006 5:11 pm    文章主題: 引言回覆

何止電視台, 晚上近午夜12:00時間, 好多時都會冇左樓下門口及翠豐台資訊這兩個台. 雖然都唔係時時睇, 不過冇左畫面or畫面差都唔係太好.
回頂端
OVER

發表發表於: 星期二 六月 27, 2006 1:03 pm    文章主題: 引言回覆

1000007001 寫到:
何止電視台, 晚上近午夜12:00時間, 好多時都會冇左樓下門口及翠豐台資訊這兩個台. 雖然都唔係時時睇, 不過冇左畫面or畫面差都唔係太好.

翠豐台資訊台畫面都唔係太好,I HAVE COMPLAINT IT THIS MORNING
回頂端
Eddy

發表發表於: 星期二 六月 27, 2006 2:14 pm    文章主題: 引言回覆

大大話話我都住左2年, 電視接收一向都有問題. 好似向今年曾經有一段時間好過, 但當上個月下大雨之後, 越來越差.

我個電視, 接線兩年都冇換過. 依家一個星期, 畫面開始有鬼影, 可能又有問題了.

我想你們應該要徹底d解決問題了. 唔好一時ok, 一時唔ok.

thx!
回頂端
OVER

發表發表於: 星期二 六月 27, 2006 3:15 pm    文章主題: 引言回覆

1000007001 寫到:
大大話話我都住左2年, 電視接收一向都有問題. 好似向今年曾經有一段時間好過, 但當上個月下大雨之後, 越來越差.

我個電視, 接線兩年都冇換過. 依家一個星期, 畫面開始有鬼影, 可能又有問題了.

我想你們應該要徹底d解決問題了. 唔好一時ok, 一時唔ok.

thx!

上次有人話我部機吾得 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
回頂端
OVER

發表發表於: 星期三 六月 28, 2006 11:41 am    文章主題: 引言回覆

阿里朗出現故障
回頂端
Luca

發表發表於: 星期四 六月 29, 2006 10:54 pm    文章主題: 引言回覆

國際台的畫面都幾差,定期維修時可唔可以整o下去
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟