翠豐臺

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

翠豐臺第二屆業主委員會第十二次會議記錄

發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
csadmin

發表發表於: 星期三 五月 30, 2007 10:24 am    文章主題: 翠豐臺第二屆業主委員會第十二次會議記錄 引言回覆

翠豐臺第二屆業主委員會第十二次會議記錄已於30-05-2007上載於會議記錄欄內,以下是有關連結,歡迎各業戶瀏覽,謝謝!

http://www.summit-terrace.net/index.php?option=com_docman&Itemid=34&task=view_category&catid=44
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
OVER

發表發表於: 星期三 五月 30, 2007 11:36 am    文章主題: 引言回覆

咪要花$25000(估味包安裝保養)買 氹氹轉買千秋有好大demand呀?氹氹轉千秋對細路好危險架,提出建議就好容意,但有意外後就要我地全部業主負責,好有問題o其實clubhouse都好多toys和設備比小朋友玩啦o現時好多小朋友設施都無小朋友用,奇怪點解仲要花錢買氹氹轉千秋o睇完第十二次會議記錄,只見好似係你D大人想買想玩,多過D細路想o
點解吾用來買張osim or panasonic 按摩chair?大人細路都玩得 Wink
買多D會增值$的設備仲好啦,去吸引住戶租用服務就真 Wink
or用來改善沖水系統仲好,裝個藍浪好過,吾,裝個藍浪,改裝個綠浪沖 水系統都no problem 架 Laughing
回頂端
Luca

發表發表於: 星期四 五月 31, 2007 11:22 pm    文章主題: 引言回覆

強烈反對MO在未解決沖廁水等基本民生問題前,就去亂使金錢去買 氹氹轉,千秋等小眾玩具

我地的血汗錢應該先用於改善屋苑環境及衛生及地滑等問題
而用黎不是吃喝玩樂的

如果係有錢多唔該將多餘的錢回饋比我地,我唔要氹氹轉,千秋
今次我係小眾意見,無理由唔聽我意見而去買 氹氹轉,千秋

貪圖玩樂,將正經事不理,唔通呢的先係專業管理嗎
回頂端
OVER

發表發表於: 星期五 六月 01, 2007 10:50 pm    文章主題: 引言回覆

同機動遊氣公司取幾款childen 機動遊氣 e.g.木馬機動遊氣比小童玩,有得折賬,又唔使花錢$25000買 氹氹轉和千秋啦 ,到時仲可以有錢收Wink
回頂端
cachow

發表發表於: 星期一 六月 04, 2007 10:15 am    文章主題: 引言回覆

這個議題會否加入議程呢?
回頂端
csadmin

發表發表於: 星期一 六月 04, 2007 11:08 am    文章主題: 引言回覆

我們會係今次會議向業委會反映您們的意見,亦希望您們有時間出席於6月7日晚上8:30於P5會所多用途室舉行之會議,以提供更多不同之寶貴意見。
回頂端
limwai

發表發表於: 星期一 六月 04, 2007 4:05 pm    文章主題: 引言回覆

強烈反對MO在未解決沖廁水等基本民生問題前,就去亂使金錢去買 氹氹轉,千秋等小眾玩具

而用黎不是吃喝玩樂的

回頂端
csadmin

發表發表於: 星期二 六月 05, 2007 2:56 pm    文章主題: 引言回覆

屋苑每月定期舉行業委會會議,在會議內所討論的議程均涉及屋苑的設施或服務項目,除業委會委員及服務中心職員出席外,更歡迎業主出席,目的是令各業戶可參與討論及更加了解屋苑管理運作,我們亦會將收集得到的意見向業委會反映的。
多謝您們的意見。
回頂端
cachow

發表發表於: 星期五 六月 08, 2007 11:30 pm    文章主題: 引言回覆

我真係好想知道mo 同業委會如何解釋.

唔係下次開會用錄音, 放埋上網. 等d 住客可以聽下 佢地點解釋d 厠所水又臭又黑.
回頂端
cachow

發表發表於: 星期五 六月 08, 2007 11:31 pm    文章主題: 引言回覆

我真係好想知道mo 同業委會如何解釋.

唔該下次開會用錄音, 放埋上網. 等d 住客可以聽下 佢地點解釋d 厠所水又臭又黑.
回頂端

發表發表於: 星期六 六月 09, 2007 10:35 am    文章主題: 引言回覆

limwai 寫到:

而用黎不是吃喝玩樂的

to be fair....according to the meeting minutes....the proposal is suggsted by our owners members
回頂端
Luca

發表發表於: 星期三 六月 13, 2007 9:38 pm    文章主題: 引言回覆

如果真係要買氹氹轉,不如將買氹氹轉o的錢分比我地,25000每戶都可以下個月可以分到$19
好過買個氹氹轉啦....

如果其他唔等使野一樣可以用同樣方法,回饋比住戶仲好啦...
回頂端
OVER

發表發表於: 星期一 六月 25, 2007 11:04 pm    文章主題: 引言回覆

在第十二次會議紀錄提到你地話想買氹氹轉千秋,吾知在第十三次會議,此項目議決成點Question 我估吾會要我地等會議紀錄出呀 Twisted Evil Twisted Evil
回頂端
Luca

發表發表於: 星期二 六月 26, 2007 6:51 am    文章主題: 引言回覆

又係老生常談,都唔明會議紀錄點解要成個月先出到
會議記錄應該要開完會後1-2星期內公佈才合理,效率真係太低了
回頂端
OVER

發表發表於: 星期二 六月 26, 2007 10:01 am    文章主題: 引言回覆

JOSES 寫到:
在第十二次會議紀錄提到你地話想買氹氹轉千秋,吾知在第十三次會議,此項目議決成點Question 我估吾會要我地等會議紀錄出呀 Twisted Evil Twisted Evil
業委你地想買就骨氣d吾該你地自己出錢啦,吾該吾好伸手用呀亞的lor
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    翠豐臺 首頁 -> 住客論壇 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票

各位尊貴的論壇盟友:

我們一直支持言論要自由,但在此懇請各位論壇盟友當您準備發表文章回覆文章前,請確保您所發表文章的內容是一件事實,而且內容並不會涉及下列任何一項︰

• 未得他人同意而公開他人之資料;
  • 揭露不能公開的機密檔案;
  • 含不雅或粗俗字詞或與之相近之字詞(包括諧音)的文章或連結;
  • 失實及沒有事實根據、謠言文章;
  • 過份誇張內容(包括對政策執行或運作的無理建議);
  • 含色情或恐嚇、種族或性別歧視的文章或連結;
  • 發起或煽動罵戰、人身攻擊或單打的文章;

此外,亦請各方好友細心留意避免因為用詞不慎而可能導致不必要的紛爭或引發訴訟而須承擔不必要之法律責任。

請愛護本網頁的討論板及維護我們論壇管理人免受不必要的困擾,衷心感謝您們的支持與幫忙!

翠豐論壇好朋友---csadmin / 客戶服務中心 啟